Recept: 5 tipů na fit svačiny

Pokud nemáš moc času, který bys mohl/a trávit v kuchyni, ale i přesto se nechceš vzdát svačin kvůli svému cíli nebo protože dobře víš, že pokud ji přes den vynecháš, večer vyjíš celou lednici – mám pro tebe dnes pár receptů. Ty si zvládneš nachystat během pár minut a splní ti nutričně vše, co by správně vyvážená a fit svačina měla obsahovat. 

Shake

Je ideální například na delší cesty autem a dají se vymýšlet nejrůznější kombinace, a to díky záměně ovoce za jiné nebo příchutě proteinu. 

Protein 30g
Mandlové mléko 200ml
Lesní ovoce 100g
Ořechy / arašídové máslo 15g

Jogurt s müsli a ořechy 

Řecký jogurt s nízkým obsahem tuku je perfektní v tom, že obsahuje dostatek bílkovin, které tě zasytí, müsli ti dodá energii v podobě sacharidů a ořechy doplníš svůj denní příjem tuků.

Řecký jogurt 0 tuku 200g
Müsli 40g
Ořechy 10g

Proteinová rýžová kaše s ovocem

Rýžová kaše není jen pro miminka a je skvělá v tom, že ji stačí smíchat s vodou a máš hotovo. Přimícháš protein pro dostatek bílkovin, ořechy jako zdroj tuků, dozdobíš ovocem a máš chutnou sladkou svačinu na světě. 

Rýžová kaše 40g
Protein 30g
Ovoce 50g
Ořechy 10g

Avokádový chlebík s rajčátky a šunkou 

Avokádo buď miluješ, nebo nenávidíš. Já patřím mezi tu první skupinu a doufám, že i ty. Je totiž skvělým zdrojem tuků. Stačí jej dochutit solí a pepřem a máš hotovou skromnou pomazánku. Pro dostatek bílkovin doplníme variantu šunkou. U šunky si ale dávej pozor, aby obsahovala alespoň 90 % masa!

Celozrnný chlebík 2ks
Avokádo 50g
Šunka kuřecí/ krůtí 100g
Rajčátka 

Tvarohová pomázanka s celozrnným toastem

Tvaroh také patří mezi zdroje bílkovin a dají se z něj vykouzlit chutné pomazánky. Tato kombinace tě zasytí, uspokojí chuťové pohárky a tvé tělo bude nad míru spokojené. 

Tvaroh 150g
Česnek, sůl, pepř
Pažitka nebo jarní cibulka
Celozrnný toast 2ks

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

SelfPWR